×

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

zwembad-plaatsen.be

Vergelijk gratis meerdere offertes

Intex zwembad plaatsen: welke opties heb je, en hoeveel bedraagt de richtprijs?

Een eigen zwembad in je tuin hoeft niet altijd duur te zijn. Met een opbouw zwembad kies je voor een betaalbare oplossing. Eén van de populairste merken is ongetwijfeld Intex. Met een Intex zwembad kies je voor een goedkoop zwembad dat zeer snel op te zetten is, en na het zomerseizoen ook snel terug op te bergen is.

Intex zwembaden kunnen bovendien perfect verwarmd worden, en kunnen ook voorzien worden van een filter.

Laten we eens ontdekken welke soorten Intex zwembaden er zijn, en waar je op moet letten bij het plaatsen van een Intex zwembad.

In dit artikel:

Soorten Intex zwembaden

Intex zwembaden kan je kopen in verschillende uitvoeringen. De kleinere types zijn gemaakt van een soort PVC dat zeer sterk is, en goed bestand tegen chloor. De grotere types zijn voorzien van een metalen frame die voor extra stevigheid zorgt.

Intex easy zwembad

Met de Intex easy kies je voor een zwembad die volledig opgebouwd is uit sterk PVC. Het zwembad is goed bestand tegen chloor, en kan voorzien worden van een filter.

Je kan bij dit type zwembaden kiezen uit een ronde of een ovale vorm. Bovenaan bevindt zich een opblaasbare rand, die voor stevigheid zorgt.

Omdat Intex easy zwembaden niet voorzien zijn van een metalen frame, zijn ze ook beperkt in afmetingen. De maximale diameter van dit type zwembad is 450cm. Voor deze grootste exemplaren betaal je ongeveer 250€. Maar de kleinste exemplaren zijn al te verkrijgen vanaf 25€.

Intex metal frame zwembad

Indien je een zwembad met grotere afmetingen wenst, dan moet het zwembad voorzien zijn van een metalen frame die voor de nodige ondersteuning zorgt. In dat geval kan je kiezen voor een Intex metal frame zwembad.

Intex metal frame zwembaden hebben dus geen opblaasbare rand, maar hebben wel een metalen frame die de vorm bepaalt. Je kan dus niet enkel kiezen voor een ronde of ovale vorm, maar ook voor een rechthoekige vorm. Dit kan handig zijn voor wanneer je het zwembad in een hoek van de tuin wil plaatsen.

Ook qua afmetingen heb je veel meer mogelijkheden. Metal frame zwembaden kunnen tot 10 meter lang zijn, wat heel wat langer is dan de Intex easy zwembaden met hun maximale diameter van 450cm.

Voor wie het nog iets meer mag zijn, is er ook nog de Intex Ultra Frame. Bij dit type zwembad is het frame nog steviger en is de liner van nog betere kwaliteit. Omwille van deze extra stevigheid zijn Ultra Frame zwembaden beschikbaar in nog grotere afmetingen.


Genieten van je eigen zwembad in de tuin? Het kan!

Genieten van een verfrissende duik in de zomer?

Gun jezelf een zomer vol zwemplezier

Een eigen zwembad? Laat het geen droom blijven!

Benieuwd naar de prijs voor een eigen zwembad?

Vergelijk prijzen van professionele plaatsers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een eigen zwembad in huis of in de tuin. Wie droomt er niet van? Laat het geen droom blijven, en trakteer jezelf op een zomer vol zwemplezier. Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot duizenden euro's
eigen zwembad

aanvraag starten

Welke afmetingen en uitvoeringen zijn er?

Het aanbod aan Intex zwembaden is zeer groot. Je vindt in hun assortiment altijd wel een zwembad op maat van je tuin.

De Intex easy zwembaden zijn hebben vaak de kleinste afmetingen, omdat ze niet ondersteund worden door een metalen frame. Ze zijn enkel verkrijgbaar in een ronde of ovale vorm, en hebben een diameter die kan variëren van 195cm tot 450cm. Dit komt overeen met een inhoud van resp. 2.400 liter en 22.000 liter.

Kies je voor een metal frame zwembad, dan heb je iets meer mogelijkheden qua afmetingen en vorm. Zo kan je ze ook kiezen in rechthoekige vorm. De afmetingen hangen af van de sterkte van het frame. De inhoud van dit type zwembaden varieert van 4.000 liter tot 55.000 liter.

Hoe kan je een Intex zwembad verwarmen?

Net zoals een volwaardig inbouwzwembad kan ook een Intex zwembad verwarmd worden. Dat is handig, want het betekent dat je langer kan genieten van je zwembad, en dat je dus meer waar voor je geld krijgt.

Qua verwarming kan je kiezen uit verschillende opties. De meest interessante opties zijn ongetwijfeld de zonnecollectoren en de warmtepomp. Hiermee verwarm je je zwembad op een ecologische manier, namelijk op basis van de warmte van de zon, of de warmte van de aardbodem. Bovendien ligt het verbruik van deze oplossingen veel lager.

Als alternatief kan je kiezen voor elektrische verwarming. Deze oplossing is echter enkel geschikt voor kleinere zwembaden met een diameter tot 450cm. Voor grotere zwembaden loopt de verbruikskost van elektrische verwarming immers te hoog op.

Elektrische verwarming voor zwembadverwarming vind je meestal onder de vorm van compacte verwarmers die net buiten het zwembad worden geplaatst, en die gekoppeld kunnen worden aan een filterpomp. Ze zijn relatief goedkoop, maar net zoals andere types elektrische verwarming verbruiken ze behoorlijk veel energie.

Indien je zwembad voorzien is van een verwarmingssysteem, dan is het ook interessant om een afdekzeil te kopen. Dit zeil leg je na het zwemplezier over het zwembad, zodat de warmte van het water langer wordt vastgehouden.

Ontdek de mogelijkheden die je hebt op vlak van zwembadverwarming.

Hoe moet je een Intex zwembad onderhouden

Een Intex zwembad is redelijk onderhoudsvriendelijk. Je onderhoudt ze net op dezelfde manier als andere types zwembaden. Enerzijds moet je de kwaliteit van het water op regelmatige basis controleren. Anderzijds houdt je het zwembad proper met behulp van een filter.

Waterkwaliteit controleren

Wat de waterkwaliteit betreft, is het belangrijk om vooral de zuurtegraad van het water te controleren. Enkel bij een optimale Ph-waarde zal chloor immers het water voldoende goed kunnen ontsmetten.

Om de waterkwaliteit te controleren, kan je tegenwoordig heel makkelijk een onderhoudskit kopen, met daarin teststrips en chemicaliën. Indien je op basis van je tests merkt dat de kwaliteit van het water onvoldoende is, dan kan je chloor toevoegen om het water nog beter te ontsmetten. Let op, chloor zal echter enkel goed werken bij een optimale Ph-waarde of zuurtegraad.

Zwembad filteren

Naast het ontsmetten van het zwembadwater door chemicaliën (chloor) is het ook belangrijk om je zwembad regelmatig te reinigen. Dit doe je met behulp van een filter.

Grofweg heb je de keuze uit twee soorten filters. Enerzijds kan je kiezen voor een filterpomp met cartridge, anderzijds kan je kiezen voor een zandfilterpomp. Deze laatste soort pompen zijn de duurste. Het voordeel van zandfilterpompen is wel dat je niet om de 3 à 4 weken het filterpatroon hoeft te vervangen, zoals dit wel het geval is bij de filters met cartridge.

Bij het kopen van een filter moet je ook rekening houden met de capaciteit van de filter. Die bepaal je op basis van de grootte van je zwembad. Als leidraad neem je best een filter met een doorstroomtijd van 4 uur, wat betekent dat de hele inhoud van het zwembad in 4 uur tijd door de filter wordt rondgepompt.

Ontdek hier meer uitgebreid hoe je het onderhoud van een zwembad aanpakt.

Je zwembad winterklaar maken

Intex zwembaden zijn snel opgezet, maar kunnen ook weer snel worden afgebroken en opgeborgen. En dat is nodig, want Intex zwembaden zijn niet vorstbestendig. Je mag ze dus niet buiten laten staan in de winter.

Om je zwembad te laten leeglopen, kies je best een droge en zonnige dag uit. Hierdoor kan het lege zwembad helemaal opdrogen. Intex zwembaden zijn voorzien van een uitloopventiel, waar je ook makkelijk een tuinslang aan kan koppelen. Maak zeker gebruik van deze optie, want het laat je toe om het water rechtstreeks naar het riool te leiden. Zwembadwater bevat namelijk chloor, en dit kan schadelijk zijn voor je gazon.

Nadat het zwembad volledig is leeggelopen, maak je best de binnenkant en de buitenkant nog eens volledig schoon met proper water en milde zeep. Laat alles daarna nog goed uitdrogen.

Ook de filter maak je best nog eens proper vooraleer je het terug opbergt.

Hoe vaak moet je het zwembadwater vervangen?

Een Intex zwembad zet je slechts één seizoen lang. Nadat de zomer voorbij is, breek je het terug af, en berg je het op. Tijdens het seizoen hoef je het zwembadwater niet te vervangen. De voorwaarde hiervoor is wel dat het zwembadwater voldoende proper blijft tijdens het seizoen. Dit betekent dat je voldoende chemicaliën moet toevoegen, en dat je het water voldoende filtert.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een zwembad

Wil je graag een zwembad plaatsen in de tuin, en ben je benieuwd naar de prijzen van professionele zwembadbouwers? Vul onderstaand formulier in, en je ontvangt eerstdaags offertes van de beste zwembadbouwers in jouw regio. Vergelijk de offertes aandachtig, want je kan tot 35% besparen op je eindfactuur.

Heb je toch geen goede offerte ontvangen? Niet erg, alle offertes zijn volledig gratis en vrijblijvend.


zwembadbouwers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Soorten zwembaden: het overzicht!
Hoe je zwembad verwarmen?
Offertes voor zwembaden