×

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

zwembad-plaatsen.be

Vergelijk gratis meerdere offertes

Inox zwembad: wat zijn de voordelen, en wat is de richtprijs?

Qua materialen voor zwembaden denken veel mensen meteen aan polyester of beton. Maar de laatste jaren worden ook inox zwembaden steeds populairder. Zwembaden in inox hebben dan ook heel wat mooie troeven. Zo heeft een inox zwembad een heel moderne, bijna industriële look. Bovendien is een inox zwembad ook heel onderhoudsvriendelijk.

Maar dat zijn zeker niet de enige voordelen. Laten we inox zwembaden dus eens van naderbij bekijken. Wat zijn de voordelen en nadelen van dit type zwembad? En hoeveel kost het?

In dit artikel:

Hoe zijn inox zwembaden opgebouwd?

inox zwembad © Shutterstock - Met een inox zwembad kies je voor een hoogwaardig zwembad met veel vormvrijheid

Inox staat zowat synoniem voor roestvrij staal (RVS). En dit heeft op zich al enkele mooie voordelen. Zo is inox heel corrosiebestendig. Wel wordt er vaak nog een folie aangebracht op de wanden, zodat het water niet rechtsreeks in contact komt met het inox.

Inox is ook heel makkelijk te bewerken. Het is makkelijk te lassen, te plooien en te versnijden. Dit betekent dat een inox zwembad perfect op maat te maken is. Je hebt dus heel veel invloed op de afmetingen en de vorm van het zwembad. Wel moet je uiteraard rekening houden met een meerprijs indien je kiest voor complexe vormen.

Er zijn verschillende manieren waarop een inox zwembad gemonteerd kan worden. Men kan ervoor kiezen om verschillende inox platen aan elkaar te lassen, maar het is ook mogelijk om één grote inox plaat in de juiste vorm te plooien. Tot slot is het ook mogelijk om inox te combineren met andere materialen. Zo wordt een polyester zwembad wel eens verder afgewerkt met RVS-platen.


Genieten van je eigen zwembad in de tuin? Het kan!

Genieten van een verfrissende duik in de zomer?

Gun jezelf een zomer vol zwemplezier

Een eigen zwembad? Laat het geen droom blijven!

Benieuwd naar de prijs voor een eigen zwembad?

Vergelijk prijzen van professionele plaatsers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een eigen zwembad in huis of in de tuin. Wie droomt er niet van? Laat het geen droom blijven, en trakteer jezelf op een zomer vol zwemplezier. Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot duizenden euro's
eigen zwembad

aanvraag starten


rvs zwembad © Shutterstock - Een ingebouwd zwembad in inox. Een rvs zwembad heeft steeds een heel hoogwaardige uitstraling.

Wat zijn de voordelen en nadelen van inox zwembaden?

In dit artikel zijn al enkele voordelen van inox zwembaden aan bod gekomen. Maar we hebben zeker nog niet alle voordelen aan bod laten komen. Laten we alle voordelen van inox zwembaden nog eens overlopen, en laten we zeker ook eens stilstaan bij de nadelen van inox zwembaden.

Voordelen van inox zwembaden

inox zwembad © Shutterstock - Een inox zwembad in volle opbouw. De inox randen geven het zwembad een hippe en industriële uitstraling

+ Inox zwembaden hebben een heel apart en modern design. De looks van de inox randen geven dit type zwembad een hippe industriële uitstraling.

+ Inox zwembaden zijn heel onderhoudsvriendelijk. De gladde randen en de afwezigheid van poriën maken het voor bacteriën en algen moeilijk om zich te hechten. Hierdoor hoef je nauwelijks of geen chemicaliën, zoals chloor, toe te voegen aan je zwembad. Bovendien blijft je zwembad veel langer proper.

+ Qua afmetingen en vormen heb je zeer veel vrijheid. Inox zwembaden kunnen perfect op maat gemaakt worden. Uiteraard kan je ook kiezen voor een standaard formaat om de prijs te drukken.

+ Inox is een heel stevig en duurzaam materiaal. Het is bestand tegen UV-stralen en zal dus niet verkleuren. Bovendien is het waterdicht, en zal inox niet krimpen als gevolg van temperatuurschommelingen.

+ Inox wordt ook beschouwd als een milieuvriendelijk materiaal, omdat het perfect te recycleren is.

+ Wanneer de zon op de inox randen schijnt, warmen deze randen snel op. Ook het water wordt hierdoor sneller opgewarmd. Je hebt dus minder snel zwembadverwarming nodig om het water op te warmen. Bovendien is inox een materiaal dat goed isoleert, en de warmte dus langer vasthoudt.

Nadelen van inox zwembaden

Van alle soorten zwembaden, zijn zwembaden in inox zowat het duurst. Ze zijn over het algemeen duurder dan zwembaden in polyester of in beton. Voor deze hogere prijs krijg je dan wel een modern zwembad dat langer meegaat.

Hoewel inox zwembaden de laatste jaren steeds populairder worden, zijn er nog niet zoveel zwembadbouwers die dit type zwembad aanleggen. Je kan dus veel minder zwembadbouwers met elkaar vergelijken en tegen elkaar uitspelen.

Inox is vrij gevoelig voor krassen.

Wanneer een inox zwembad is opgebouwd door RVS platen aan elkaar te lassen, dan blijven de naden soms nog zichtbaar, zeker bij stilstaand water.

Wanneer de zon op het zwembad schijnt, dan kan dit, zeker in combinatie met het water, soms verblindend zijn.

Wat is de prijs van een inox zwembad?

Een inox zwembad staat synoniem voor luxe, kwaliteit en duurzaamheid. Bovendien staat een inox zwembad garant voor een lange levensduur.

Een inox zwembad is één van de duurste type zwembaden. Maar voor het hoge bedrag dat je betaalt, krijg je dan ook heel wat in de plaats. Een zwembad in roestvrij staal staat immers synoniem voor luxe, kwaliteit en duurzaamheid. Bovendien staat een inox zwembad garant voor een lange levensduur.

De prijs voor een volledig afgewerkt inox zwembad begint vanaf 50.000 euro. De prijs loopt op indien je graag nog wat extra’s wil toevoegen aan je zwembad. Denk hierbij maar aan zwembadafdekking, zwembadverwarming via een warmtepomp en een automatisch filtersysteem. Met de extra’s erbij loopt de prijs op tot zo’n 60.000 euro.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een inox zwembad

Een inox zwembad zelf plaatsen is geen goed idee. Het vergt immers de nodige kennis en vakmanschap. Ga daarom steeds in zee met een professionele zwembadbouwer.

Benieuwd naar de prijs voor het plaatsen van een inox zwembad? Via onze offertedienst kom je in contact met de beste zwembadbouwers actief in jouw streek. Zij sturen je elk een gratis offerte op maat door. Vergelijk deze offertes rustig, want je kan er flink mee besparen op je eindfactuur.

Geen offerte gekregen die je bevalt? Geen nood, alle offertes zijn 100% gratis en zonder enige aankoopverplichting. Je bent volledig vrij om je zoektocht zelf verder te zetten.


zwembadbouwers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Soorten zwembaden: het overzicht!
Hoe je zwembad verwarmen?
Offertes voor zwembaden